Friday 9 May 2014

Cookies!


 Hello everybody!! Today's post is gonna be kinda different because I want to share with you a recipe that I recently found. Who doesn't love cookies? I'm sure everyone wants to eat a couple of those in the morning so keep reading and take notes of this brilliant yummy recipe.

 This recipe is for 8 people but you can double the dose if you want...


  • 100gr of butter
  • 1 egg
  • 125gr of sugar
  • 1/2 tsp vanilla powder
  • 150gr flour for all purposes
  • 75gr or more of chocolate drops
You're gonna need some tools too:

  • 2 baking dishes
  • greaseproof paper
  • one big bowl
  • one wooden spoon 
  • a mixer


NOW:

  • Pre-heat your oven in 180oC 
  • Lay the greaser proof paper over the baking dishes
  • Mix the butter,the egg in a big bowl
  • Continue adding the sugar and the vanilla powder and mix again
  • Blend the flour so there are no combs in it and then add all the other ingredients from the bowl plus the chocolate drops.
  • Put the dough in the fridge for 30mins
  • When it's ready, take a small amount of the dough and make little balls.
  • Put them on the baking dishes but you have to leave a small space between them
  • After you bake them for 15mins until the get a brownie colour, take them out of the oven and let them chill a bit.


 Σημερα σας εχω μια υπεροχη συνταγη για μπισκοτα με κομματακια σοκολατας...ενταξει ειναι μια ευκολη συνταγη ολες θα την ξερετε αλλα ηθελα να μοιραστω μαζι σας και την δικη μου εκδοχη.

 Τα μπισκοτα θα βγουν 8 με αυτη την δοσολογια αλλα εσεις μπορειτε να την διπλασιασετε αν θελετε!
Ξεκιναμε? Θα χρειαστειτε:


  • 150γρ βουτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου)
  • 1 αυγο
  • 125γρ ζαχαρη
  • 1/2 κ.γ. αρωμα βανιλιας (σε σκονη η σε υγρη μορφη)
  • 150γρ φαρινα 
  • 75γρ η περισσοτερο σταγονες σοκολατας

Επιπλεον θα χρειαστειτε καποια πραγματα:


  •  2 ταψια
  • αντικολλητικο χαρτι
  • μεγαλο γυαλινο μπολ ( η οποιοδηποτε μπολ)
  • ξυλινη κουταλα
  • και ενα μιξερ
ΤΩΡΑ:


  • Προθερμαινεται τον φουρνο στους 180οC και στρωνετε το αντικολλητικο χαρτι στα 2 ταψια
  • Χτυπατε με το μιξερ το βουτυρο και το αυγο στο μπολ
  • Συνεχιστε προσθετοντας την ζαχαρη και την βανιλια
  • Κοσκινιστε το αλευρι ωστε να μην εχει κομπους και μετα προσθεστε ολα τα υπολοιπα υλικα απο το μπολ μαζι με τα κομματακια σοκολατας
  • Βαλτε την ζυμη στο ψυγειο για 30 λεπτα για να "ξεκουραστει"
  • Μολις ειναι ετοιμη, πλαθετε μικρες μπαλιτσες ζυμης και τις απλωνετε στο ταψι φροντιζοντας να υπαρχει ενα κενο μεταξυ τους
  • Βαζετε τα μπισκοτα στον φουρνο για 15 λεπτα μεχρι να ροδισουν και επειτα,οταν τα βγαλετε, τα αφηνητε να κρυωσουν


                                                                       VOILA!!!




PS. If you decide to make this recipe or if you have a one of your own let me know below..and don't forget to follow me!




No comments:

Post a Comment